- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
-
Set1.586
Dejlig italiensk inspireret æggekage.
Svigermor kommer med 1 milliard-million æg fra egne høns. What to do??? Frittata selvfølgelig!
Nemt, bekvemt, billig, og få ryddet op i køleskabet. #ingenmadspild. Win-win-situation!
Skulle der være rester, er det = en fantalastisk madpakke til dagen efter. En tur i mikroovnen på arbejdspladsen eller bare ganske køleskabskold. Det er lækker og let mad, som ikke ligger så tungt i mavsen.
Jeg steger altid min frittata på pande til at starte med, hvorefter jeg smider den i ovnen. Her får frittataen lige et svirp under grillen. Jeg synes stegningen i panden giver noget mere stegesmag (vha. Maillard-reaktionen). I ovnen sætter frittataen sig på sin klassiske vis.
Frittata
Christian SvaneIngredienser
- 12 æg
- 1 peberfrugt
- 3 forårsløg
- 2 håndfulde parmesanost
- 1 fed hvidløg
- 3 pølser (jeg fandt nogle store Herregriller, som havde en medister-agtig tykkelse).
- 1 tsk groft salt
- ½ tsk peber
- Lidt purløg til pyntedrys
Sådan gør du
- Skær pølserne i stykker á ca. 1 cm tykke.
- Steg pølserne i lidt smør på en stor pande ved middelhøj varme. Det frembringer en masse smag (Maillard-reaktion). Brug denne pande til frittataen senere.
- Hak peber, hvidløget og forårsløg og steg dem sammen med pølserne.
- Slå alle æggene ud i en stor skål.
- Riv parmesan på et råkostjern og smid det i skålen med æg.
- Tilsæt salt og peber til æggeskålen.
- Kom al æggemassen i panden. Du må gerne skubbe lidt rundt i æggemassen i ny og næ. Der dannes nogle klumper af æggemasse. Når grøntsagerne og pølserne ikke falder til bunden længere, slukker du for blusset og trykker æggemassen sammen til en stor “pandekage”.
- Smid panden med frittataen ind i en ovn ved 180º grill (eller varmluft, hvis din ovn ikke har grillfunktionen). 10 minutter og du har den lækreste frittata. Pynt med purløg.
Tip til opskriften
For at gøre det hele nemt, kan du smide lidt feldsalat eller lignende i en salatslynge. Skyl og sving. Bang, maden serveret!
Mulighederne med frittata er generelt mange. Smid de grøntsager i, som du godt kan lide. Bare husk på at du måske skal forekoge nogle af de hårdere grøntsager. Fx gulerødder m.fl.
Velbekomme.
Efterlad en anmeldelse